Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Logg inn

for å få tilgang til dine kurs, sikkerhetskort og mye annet.

Jordfeil ??

Dette er en arkivert forumtråd. Hvis du har spørsmål om temaet må du opprette en ny forumtråd.

Jordfeil ??

Jan Egil
Jan Egil

Merkelige greier.

Har byttet lager på en elektromotor på 690V. Da den måles etterpå så har jeg 0,3Mohm med 1000VDC, men hvis jeg måler med 500VDC så indikerer den uendelig ohm ( OF ).

Har jordfeilovervåkingsrele i tavla , å det viser at det er ingen jordfeil der.

Hvordan går det an at med 1000V så er det full jord , mens med 500VDC så er det ok.

Håper noen kan svare på det

Re: Jordfeil ??

Rune Øverland
Forumleder

Hei Jan Egil,

Tusen takk for spørsmålet, og din interesse for faget.

 

Basert på dine målte verdier spør du om motoren kan være ødelagt.

Når det kommer til isolasjonstesting av motorer så er det mye som spiller inn. Ut ifra det du skriver så kan det være flere forskjellige momenter som gjør at du får de målingene som du gjør.

På vanlige anlegg så er det 1 megaohm som er kravet. Men, i ditt tilfelle så sier du ingenting om alderen til motoren, om motoren står ute/inne, mye eller lite brukt, IP-grad, med eller uten ledninger osv.

Alt dette spiller inn når du skal isolasjonsteste motorer. Resultatet avhenger av om hvor tørr motoren er innvendig. Står motoren ute, så vil du mest sannsynlig få lavere motstandsverdi på grunn av kondens/fukt og så videre. Er motoren gammel, så vil det mest sannsynlig være lavere motstandsverdi.

Mitt forslag til deg er å få motoren tørr. Har du mulighet så ta av dekselet og se inni. Få den helt tørr, og mål en gang til.

Trainor Elsikkerhet AS fraskriver seg ethvert ansvar for hendelser og skader, herunder følgeskader som måtte oppstå som følge av feiltolking av innholdet i eller feil i innholdet i dette fagforumet eller i de interaktive kurs det er forbindelse til.

Digital sikkerhet (E-læring)

I vår digitale hverdag er det viktig at alle har bevisst bruk av internett, pc og mobiltelefon. Lær om hvordan du sikrer deg mot svindel og tap av sensitiv informasjon.

Les mer

FSE Lavspenning (E-læring)

Har du tatt ditt årlige FSE-kurs? Opplæringen er lovpålagt og øker sikkerheten for deg som jobber med elektriske anlegg.

Les mer

EKOM - Fiberoptiske installasjoner (Klasserom)

Kurs for personell som jobber med fiberoptiske installasjoner omfattet av Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) autorisasjonsforskrift.

Les mer

EKOM - Kablingssystemer og bredbåndsnett (Klasserom)

Kurs for personell som jobber med elektroniske kommunikasjonsnett omfattet av Nasjonal kommunikasjonsmyndighets (Nkom) autorisasjonsforskrift.

Les mer

EMC grunnleggende (Klasserom)

Grunnleggende kurs om støykilder, jording og regelverk for elektrikere, automatikere, prosjekt- og driftssingeniører.

Les mer

Jording offshore (Klasserom)

Jording av elektriske installasjoner offshore.

Les mer
dev